About Suus

Mijn reis als ondernemer

Al als klein meisje had ik een fascinatie voor edelstenen, al die prachtige kleuren, levendige schittering en betekenis. Edelsteensieraden zijn door hun werking voor mij echt meer dan alleen een sieraad. Je draagt namelijk ook een mooie boodschap met je mee. Vaak waren edelstenen heel grof en niet zo ‘trendy’. Daarom ging ik zelf aan de slag met het maken van subtiele edelsteen sieraden. Zo maakte ik mijn eigen webshop en ben ik de sieraden online gaan verkopen. Wat begon als een hobby werd uiteindelijk mijn bijbaan tijdens mijn studie! Het was een droom die uitkwam.

Van afstuderen naar full-time ondernemen

De verkoop van de sieraden ging steeds beter. Ik besloot om te kijken hoe ik mijn webshop verder kon uitbreiden. Ik kwam al snel uit op de prachtige artikelen uit India. Dat voelde direct als een match! Mijn voorliefde voor handgemaakte, kleurrijke artikelen & authentieke culturen kwam hier namelijk helemaal in terug. Langzaam ben ik de collectie steeds verder gaan uitbreiden met ook artikelen uit Peru. De webshop ging steeds beter lopen en na mijn studie kon full-time aan de slag voor Vivre. Wauw! Dat was zo gaaf!

Intuïtie als kompas

Het is voor mij essentieel om mijn intuïtie te blijven gebruiken als kompas in de keuzes die ik maak. Zo laat ik bepaalde persoonlijke waarden ook terug komen binnen mijn bedrijf. Zo zetten ik me in voor eerlijke handel, goede werkomstandigheden en voor duurzaamheid. De focus ligt nu dan ook op het verder verwezenlijken van mijn ultieme doel namelijk; het creëren van een positieve maatschappelijke impact en het stimuleren van regionale duurzame economische groei.