India collectie

Blockprint

De blockprint-techniek uit India is een methode waarbij unieke patronen op stoffen worden gedrukt met van houten stempels. Ambachtslieden snijden met de hand patronen in houten blokken, die vervolgens worden voorzien van verf en op de stof worden gedrukt. Deze herhalende stempelbewerking resulteert in de meest prachtige patronen!

Blockprint collectie

Sari

De sari is het bekendste kledingstuk dat door vrouwen wordt gedragen in India. Een sari is een lap stof van vijf tot zeven meter lang en één meter breed die de vrouwen na enige oefening om zich heen slaan. Deze kan uit verschillende materialen bestaan. Maar bij bijzondere gelegenheden is hij van zijde. Deze zijden vintage sari's wordt in onze collectie omgetoverd tot prachtige nieuwe items!

Sari collectie

Kantha

Kantha-stoffen uit India worden op traditionele wijze met de hand gemaakt door middel van de kenmerkende Kantha-steek. Deze steek, een vorm van handborduurwerk, wordt toegepast op lagen zachte katoenen stof die aan elkaar worden genaaid. De kantha stof bestaan dus uit verschillende lagen op elkaar genaaide stof. In onze collecties gebruiken wij vintage kantha's om zo stof weer her te gebruiken. Deze vintage stoffen worden omgetoverd tot de mooiste artikelen.

Kantha collectie